Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ποιος φοβάται τα μικρόβια; - Παναγιώτης Σπυρίδης, Κατερίνα Μανανεδάκη


"Ποιος φοβάται τα μικρόβια;" Ύστερα από την ανάγνωση του εικονογραφημένου βιβλίου του αναπληρωτή καθηγητή παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Σπυρίδη και της συγγραφέα Κατερίνας Μανανεδάκη, η απάντηση για τους μικρούς μας φίλους θα είναι "κανένας"!


Οι φίλοι της Νίκης την επισκέπτονται στο σπίτι της για να διασκεδάσουν. Δυστυχώς όμως εκείνη είναι άρρωστη και δεν μπορούν να παίξουν μαζί της. Ο πατέρας της Νίκης, παιδίατρος στο επάγγελμα, μαζί με την Πυγολαμπίδα, τον φτερωτό του συνεργάτη, αναλαμβάνουν να εξηγήσουν στα παιδιά τι είναι τα μικρόβια, πώς διαδίδονται, με ποιον τρόπο κάποια από αυτά μας κάνουν να αρρωσταίνουμε και, το πιο σημαντικό, πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτά.

Η εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών αυτό το μαγικό ταξίδι και κεντρίζει με τα έντονα χρώματα και το παιχνιδιάρικο σχέδιο της.

Το "Ποιος φοβάται τα μικρόβια" είναι ένα εξαιρετικά επίκαιρο παιδικό βιβλίο το οποίο, εκτός από μια πολύ διασκεδαστική ιστορία, αποτελεί και έναν εύκολο και προσιτό τρόπο ώστε τα παιδιά να μάθουν να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.

"Ποιος φοβάται τα μικρόβια;", Παναγιώτης Σπυριδάκης, Κατερίνα Μανανεδάκη, εικ. Σάντρα Ελευθερίου, εκδ. Λιβάνη, 2014, σελ. 40



http://www.livanis.gr/Poios-fovatai-ta-mik_p-2383259.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου